fbpx

V prejšnjem blogu sem ti zaupala 7 skrivnosti za učinkovito postavljanje ciljev (če si ga še nisi prebrala, si ga preberi, preden nadaljuješ z branjem tega zapisa TUKAJ )

Danes gremo s polno paro naprej. Sanje si ozavestila, cilje si si postavila, sedaj pa je čas za akcijo. In da boš v tej akciji vztrajala, da boš dosledna, da te ne bodo premamili demončki, se drži teh 10 »zapovedi«, ki te bodo katapultirale in tvoje sanje bodo postale tvoja realnost.

1. MOČNA ŽELJA

Imeti moraš gorečo, močno željo, ki te popolnoma prevzame. Zaljubiti se moraš v svoje sanje (iz latinščine de-sire = ponovno rojstvo); gre za čisto energijo; ko si zaljubljen, ni preprek, dvomov, strahov…se strinjaš z menoj? Tako naj bo s tvojimi sanjami.

2. DELOVANJE

Ko začutiš željo, moraš začeti delovati, da se energetski krog sklene in da izkoristiš mementum, sicer ostaja le pri željah. To ti da push. Postavljaj si prava vprašanja: »Kaj me bo pripeljalo v pravo smer?« ali »Ali me bo to kar počnem, tako kot razmišljam, v to kar verjamem… pripeljalo bliže k sanjam?«

Poslušaj svoj notranji glas ne ozirajoč se na druge:

NLP nas uči:»Vsi viri so v tebi«. Zato, zaupaj si.

3. Daj si DOVOLJENJE

Najti moraš svoj DA. Dovoli si imeti sanje. Daš si dovoljenje, ker si nekaj želiš in ne zato, ker nekaj moraš in nato vztrajno, vsak dan se vprašaj »Kaj lahko danes naredim v smeri svojih sanj?« Doslednost je zelo pomembna.

4. BODI BREZ – KOMPROMISNA

Ne pogajaj se glede svojih sanj (npr. to je bolj nujno, bolj pomembno…). Biti moraš voljna in pripravljena plačati svojo ceno za to, kar želiš, predno dobiš. Žrtvovati manjše za večje (npr. zgodnje vstajanje, meditacija, izobraževanje, konstantnost…). Velika zmota je, ko mislimo, da bomo svoje sanje dosegli na en mah, brez žrtvovanja, brez vloženega dela… Poglej vrhunske športnike – ja, imajo svoje sanje (priti na Olimpijado), a da te sanje dosežejo, morajo včasih tudi nečloveško garati – naj ti bodo vzor in v spodbudo.

5. KREATIVNOST

Osredotočaj se na rešitve, možnosti… na tisto, kar je dobro, kar lahko in ne na tisto, kar ne moreš. Največja napaka, ki jo naredimo je, da ko se nam zatakne, ko ne gre, ko ne vidimo rezultatov… takrat odnehamo. NEEEEE. Išči rešitve, naredi kaj drugače, spočij se… in potem pojdi naprej.

6. IZZIVAJ SVOJA STARA PREPRIČANJA

Na glede na to, kakšne uspehe ali neuspehe si dosegla, tudi če so bili uspehi le občasni, razmišljaj dobro o sebi. Ne bodi odvisna od odobravanj/potrditev drugih. Spomni se trenutkov, situacij, dogodkov…, ko si bila uspešna, ko ti je šlo… to so tvoji notranji viri moči, ki ti bodo v spodbudo in oporo, ko ti bo padla energija, ko te bodo napadli demončki.

7. DRZNOST

Narediti moramo prvi korak, ne da bi vedeli, kateri bo naslednji korak. Saj veš, kot ko se ponoči pelješ z avtom. Pred seboj imaš osvetljenih le cca 30 m ceste, naprej ne vidiš, ker je tema. Kaj narediš? Se ustaviš? Seveda ne, zaupaš in pelješ naprej – ne sprašuješ se, kaj pa če me za ovinkom čaka zmaj 🙂

8. ZAKON ŽRTVOVANJA

Prestopi cono udobja. Izberi/napiši prioritete, ki te bodo pripeljale k cilju. Dovoli si, da tisto, kar je manjšega pomena odide in s tem naredi prostor večji, pomembnejši stvari – tvojim sanjam. Ko sem jaz stopila na svojo samostojno podjetniško pot, sem delala in učila tudi shiatsu… počasi sem spoznala, da vse ne bo šlo in odločiti sem se morala, kaj je tisto, kar si res želim, za kaj mi poje srce. Določiti sem morala prioritete in potem opustiti tisto, kar mi je jemalo energijo, čas in fokus, kar me ni peljalo k mojim sanjam, proti cilju (o tem, kako je uspelo meni,  pišem tudi v svoji knjigi Vožnja v svobodo, če je še nimaš, ti jo toplo priporočam, saj ti bo dala odgovore na prenekatera tvoja vprašanja, te bo spodbudila in ti dala vero, da se da, da tudi ti zmoreš… –> NAROČI SI JO TUKAJ <–)

9. ODLIČNOST

Zavedaj se svoje odličnosti, potencialov. Brez vizije ljudje životarijo in ne živijo. Brez vizije ne živiš SEBE; enostavno dovoliš, da gre življenje mimo tebe ali celo živiš življenje, ki ti ga diktirajo drugi. Ko si postaviš cilj, ko imaš svoje sanje … pomagaj si z vizualizacijo – predstavljaj si,  kako uporabljaš vse svoje potenciale, kako te peljejo k cilju. Občuti, da si cilj dosegla, da živiš svoje sanje, SEBE. Wou, nor občutek, ki ti da krila.

10. PROSLAVLJANJE

Zelo pomembno je, da proslavimo tudi še tako majhne korake do naših sanj/cilja. Ko napreduješ, so tvoje male zmage vse bolj pomembne, dajo ti motivacijo in so vse večji izraz tvoje življenjske namere. Predstavljaj si sliko iz puzlov – vsak košček šteje, če bi en manjkal, slika ne bi bila narejena, dokončana.

Tako, zdaj imaš vsa orodja. Zdaj pa gas in akcija.

Če pa se bo vseeno kej zataknilo, sem z veseljem tu zate. Hvala za zaupanje.

Z ljubeznijo in hvaležnostjo,

tvoja Nataša

PS: pa seveda, bom vesela tvojega oglašanja, kako ti gre. Hvala.

PPS: in če se ti zdijo koraki uporabni, deli jih naprej, ljudje ti bodo hvaležni.

Leave a Reply