Online meditacija

Hvaležna in ponosna sem nate, da sedaj bereš te vrstice, saj si s tem naredila še en pomemben korak na poti k SEBI, k bolj srečnemu, mirnemu in izpolnjenemu življenju.

Naj te vprašam:
– težko zaspiš ali se ponoči zbujaš in traja in traja, da spet zaspiš nazaj
– si preobremenjena
– si razdražljiva
– si nezadovoljna, čeprav ne vidiš pravega razloga
– si pod stresom
– te tale situacija dela nemirno
– nimaš časa zase
– si zgubila kompas

Draga moja, kaj ti sporočajo ti simptomi? Da ne znaš dovolj poskrbeti zase, da se na znaš dati na off in da ti sveti rdeča lučka.

Kaj boš naredila?

Predlagam ti meditacijo. Duhovno prakso, ki jo prakticirajo vsi uspešni ljudje, saj se zavdajo, da se morajo, v tempu vsakdana, resetirati, napolniti z energijo in povezati s seboj, če želijo biti ustvarjalni, uspešni in predvsem zdravi in zadovoljni v življenju.

Zakaj ravno meditacija?

Ker je to ena izmed najbolj učinkovitih, starodavnih metod, ki nam pomaga, da se lažje soočamo z vsakodnevnimi izzivi in napori, zahtevami ki jih imamo do sebe in ki jih ima okolica do nas, stresom, skrbmi, strahovi… S pomočjo meditacije vedno znova vzpostavljamo stik seboj.

Meditacija sprošča in pomirja. To so znanstveno dokazali z metodo elektro encefalogram. Meditacija pripomore k izboljšanju delovanja telesnih funkcij, kot sta bitje srca in krvni tlak, pomaga pa tudi pri motnjah spanja in kroničnih bolečinah.

Kaj je meditacija?

Meditacija ni »bau bau«, ni nekaj težkega, ni nekaj kar je samo za nekatere.

Beseda meditacija pomeni premišljevati ali osredotočati se na nekaj. V latinščini pomeni beseda «medius« sredina in tako z meditacijo iščemo svojo sredino, ravnovesje, harmonijo.

Zame najučinkovitejša in naj preprostejša je meditacija, ko se osredotočamo na svoj dih. Eden največjih še živečih budističnih mojstrov Thich Nhat Hanh uči:
»Zavedam se svojega vdiha, zavedam se svojega izdiha«.

Sliši se zelo enostavno, a ne? In istočasno zahteva od nas popolno koncentracijo.
Ravno to nam omogoči, da se »odlepimo« od drugih misli in smo res TUKAJ IN ZDAJ.
Jaz temu rečem, da si privoščim 15 minutni dnevni »luksuz«, biti tukaj in zdaj, ko ni nobenih skrbi, strahov…sta le mir in ljubezen. Pravi blagoslov za dušo in telo.

Kako bodo potekale meditacije?

 • Ob torkih na vsake 14 dni od 21.00 do cca 22.00. Začnemo torek 26.09.2023 ob 21.00
 • To bodo vodene online meditacije, dihalne vaje, zvočna molitev (chaunting)… in na koncu sproščanje z zvenečimi tibetanskimi posodami  
 • Predviden program meditacij:
  • Meditacija »menjava prepričanj« (po Dr.Joe Dispenzi)
  • Meditacija obilja – za povezovanje uma in srca (po Jacku Canfieldu)
  • Meditacija za čiščenje vitalnih notranjih organov
  • Meditacija o odpuščanju
  • Chauntanje – mantra za opuščanje negativnih vzorcev in blokad
  • Meditacija 4 korakov uspeha
  • Trans/hipnoza za dvig svoje vrednosti

(* pridržujem si pravico do sprememb)

Cena?

7 meditacij s prijavo do 20.09.2023 je 70,00 EUR. Polna cena je 85,00 EUR.

NOVO:

Lahko se odločiš za paket 7 x online meditacija + online tedenska vadba joge (ob ponedeljkih od 18.30 – 20.00 – 12x)

Cena paketa: 161,00 EUR.

Zakaj na koncu sproščanje z zvenečimi tibetanskimi posodami?

Naše telo sestavlja cca 70% vode, voda pa je najboljši prevodnik zvoka in zato ima zvok tako močan vpliv na nas.
Starodavne tibetanske posode (ki so narejene iz več vrst žlahtnih kovin) nas s svojim zvokom sproščajo, gnetejo telo od znotraj in ga regenerirajo.
Podoben učinek imajo kot gongi, le da so bolj neposredno povezane s telesom. Vibracija posod sprošča telo, zvok pa deluje kot akupunktura na našo notranjost.

Vodeno sproščanje ob zvoku in vibraciji tibetanskih posod nam bo pomagalo, da se dodatno umirimo in sprostimo tako svoje telo, um, čustva in duha ter ponovno vzpostavimo stik s seboj in dosežemo harmonijo v sebi.

Meditacijo bom vodila:

Nataša Kogoj, več kot 25 letna izvajalka in vaditeljica različnih tehnik za harmonizacijo telesa in duha (joga, meditacija, Qui Gong, dihalne vaje…)

Komentarji udeleženk online meditacije:

Draga Nataša, se zelooo veselim meditacije. Tvoje so nekaj posebnega. Narejene iz duše in srca. Umirjene. Skratka-nekaj neprecenljivega. Objem.
Barbara Smolnikar
Nataša, od srca hvala za včerajšnjo meditacijo. Sama sem popolnoma nova v svetu meditacije. Všeč mi je bilo, da si pred pričetkom pojasnila, kako bo vse potekalo, da sem vedela kaj lahko pričakujem. Res sem uživala in doživela čudovito izkušnjo. In se že veselim naslednje.
Cveta Rupnik
Pozdravljena ga. Nataša, pišem samo toliko, da vam povem, da sem nad vašo meditacijo o zaupanju navdušena. Prave besede, uporabne nasploh, ne le v času epidemije in vaš pravljičen glas. Mmm, sem čisto sproščena in pomirjena. Hvala.
Kristina

Se ne moreš odločiti in dvomiš?
Naj ti odgovorim takoj na 4 najpogostejša vprašanja, ki jih dobim, ko se ljudje odločajo za meditacijo.

1. Ali je meditacija zame?
Seveda, meditacija ni bau bau. Meditacija je namenjena vsakemu (prakticirajo jo tako otroci, kot ljudje v zrelih letih). Če si pod stresom, če se težko osredotočaš, če živiš v prehitrem ritmu življenja, če si želiš več stika s seboj, če se zavedaš, da potrebuješ odklop od okolice, če se težko umiriš…potem je DA za meditacijo še toliko večji in pomembnejši. In brez skrbi, meditacije sestavim tako, da jim lahko sledi vsak.

2. Ali se lahko meditacija izvaja online?
Seveda, zakaj ne? Za začetnike je tak način še bolj učinkovit, ker bo meditacija vodena, usmerjena in boš dobila vsa potrebna navodila. Sama sem včasih dvomila v učinkovitost meditacije online, a izkazalo se je, da so učinki prav tako močni, kot če se srečujemo v živo. Prednost pa je tudi v tem, da te podpira energija skupine, da ti ni treba od doma in meditiraš v domačem okolju, ki si ga pripraviš po svojem okusu in potrebi.

3. Kaj potrebujem za izvajanje meditacije?
Za meditacijo si je potrebno vzeti le nekaj časa, ki je namenjen samo tebi. Poskrbi, da najdeš miren kotiček, kjer te ne bo nihče motil, da se boš res lahko posvetila samo sebi. To so trenutki samo zate, zato odklopi tudi telefon. Lahko meditiraš v sede na stolu (s tem, da so stopala na tleh in nogi nista prekrižani in je hrbtenica vzravnana) lahko pa si v lotus položaju (ležanja ne priporočam, ker nas prehitro odnese v spanec, kar pa ni namen meditacije).

4. Kako dolgo bo trajalo, da bom začutila učinke meditacije?
Nekatere pozitivne učinke meditacije boš začutila lahko že tako, že med samo meditacijo. Ko boš opazila, kako se je tvoje telo sprostilo in se je tvoj um umiril. Začutila boš lahko kako se je naselil mir vate. Dolgoročno pa boš začutila, da si bolj umirjena, sprejemajoča in radostna.
K temu dodatno pripomore tudi sproščanje ob zdravilnih zvenečih tibetanskih posodah, ki ga imamo vedno po meditaciji.

Se še ne moreš odločiti? Ne verjemi meni, prisluhni udeleženkam:

Draga Nataša, bilo je nenavadno pomirjujoče in sproščujoče, tako da so meditacije res prepotreben odklop od vsakdanjih skrbi , zapletov, težav in problemov. Spat sem odšla z nasmeškom, polna ljubezni. Hvala, Nataša, si prava dobra vila z magično paličico, ki zna pričarati mir v še tako razrvano dušico.
Irena Orel
Draga Nataša! Uf kako dobra meditacija, obenem pa sem se spoznala dve novi tehniki čiščenje strahov iz ledvic in odprava skrbi in bremen iz želodca in vranice. Te bom s pridom uporabljala in se ti za ta dar iz srca zahvaljujem. 
Božena Žagar