Spletni program

ENERGIJA = USPEH

Samo 5 minut na dan za dvig energije

Zakaj bi se odločili za ta program?

ker se zavedate, da če želite dosegati odlične rezultate, morate imeti za to tudi dovolj energije

ker ste pod stresom in ste preobremenjeni

 ker se zbujate utrujeni oziroma imate težave s spanjem

 ker se težko osredotočate in vaš fokus razpršen

ker želite izboljšati gibčnost telesa

ker imate težave s hrbtenico

ker imate premalo gibanja

ker zaznavate, da je vaše dihanje plitko

ker se težko umirite

 ker želite živeti kvalitetno življenje

Vaje Liangong mi omogočijo, da začutim svoje telo in v njem postavim vse na svoje mesto. Čustva dobijo milejše, pastelne barve, razum in misli pa oddih. Po vajah nimam občutka, da bi potrebovala odklop od sveta, ampak sem del njega - "tukaj in zdaj", kot pravi Nataša, ki nas skozi vaje popelje s svojim izredno sproščujočim glasom.
Meta Jurca Sinkovič
poslovni analitik

Kaj boste s programom pridobili?

 • naučili se boste pravilnega celostnega dihanja
 • spoznali boste različne dihalne vaje
 • naučili se boste kakšen je položaj telesa, ki omogoča optimalen pretok energije
 • večje in lažje osredotočenje/fokus
 • naučili se boste akumulirati energijo
 • spoznali boste kako stimulirati energetske kanale/meridijane in s tem dvigovati  energijo
 • Liangong vaje
 • vipasanna meditacijo/meditacijo osredotočenja
 • spoznali boste še druge načine, ki so zelo pomembni za uravnavanje energijskega nivoja v telesu
 • spoznali boste vpliv naših misli na naše telo (skozi pitje vode)
 • vodeno sproščanje z zvenečimi, zdravilnimi tibetanskimi posodami
Program zajema
1 modul
Pomen dihanja
Nadzor diha in zavestno dihanje nam omogočata nadzor nad energijo v našem telesu. Rodimo se z vdihom in umremo z izdihom. Torej je naše življenje odvisno od našega diha. Zato je zelo pomembno kakšen je naš dih, saj je neločljivo povezan z našim fizičnim, psihičnim in čustvenim stanjem. V tem modulu se bomo torej naučili pravilnega dihanja, pravilnega položaja telesa in osredotočenja.

Liangong vaje Kitajci pravijo, da če bi te vaje delali redno le 20 minut na dan, bi bili popolnoma zdravi. Začeli bomo z enostavnimi zasuki telesa. Naučili se bomo tudi osnovnega položaja telesa, ki nas popolnoma osredotoči, nas umiri in nam pomaga akumulirati energijo.

Vaje za stimuliranje meridijanov 1. del
Osredotočili se bomo na glavo in roke. Stimulirali bomo meridijane oziroma energetske kanale, ki tečejo po glavi, vratu in rokah (meridijan mehurja, žolčnika, trojnega grelca, osrčnika, srca, tankega in debelega črevesa, pljuč), masirali pa bomo tudi posamezne akupresurne točke.
S stimuliranjem meridijanov posredno masiramo in dvigujemo energijo notranjih organov, ki so povezani s posameznimi meridijani.

Vaje za stimulacijo meridijanov 2. Del
V 4. Modulu se bomo osredotočili na vaje/tapkanje ramen, trupa, zadnjice in nog. Poskrbeli bomo za boljše delovanje peristaltike v našem prebavnem traktu (odlična vaja za boljšo prebavo) in stimulirali meridijane vranice, želodca, jeter, žolčnika, ledvic in mehurja.

Meditacija
Na tem modulu se bomo učili vipassana meditacijo. Gre za meditacijo osredotočanja. Osredotočali se bomo na dih in zaznavanje telesa, misli, čustev. Osvojili bomo 4 načine meditacije.

Zaporedje Liangong vaj – 1. Del
Ta modul je posvečen razlagi posameznih vaj, da jih bomo osvojili in jih potem, v naslednjem modulu, povezali v celotno zaporedje vaj.
Zaporedje Liangong vaj – 2.del
V našem zadnjem modulu bomo izvajali celotno zaporedje določenih Liangong vaj. To zaporedje združuje vaje s katerimi resnično sprostimo celo telo (od glave do pete, od prstov na rokah do prstov na nogah), odpremo vse sklepe, sprostimo mišice in stimuliramo energetske kanale. Po teh vajah, če jih bomo redno izvajali, bo naše telo energizirano, naš um umirjen in osredotočen ter naše čustveno stanje bo v ravnovesju/harmoniji. Energija bo nemoteno tekla in nas podpirala na naši poti.


Video posnetek – na nivo naše energije vplivajo tudi: voda, ki jo pijemo, hrana, ki jo uživamo in naš življenjski slog.


Avdio posnetek vodenega sproščanja ob zvokih zvenečih, zdravilnih  tibetanskih posod.
Ali se lahko v ta program vključi vsakdo? JA. Program je namenjen prav vsakomur in zanj ni ovir. Vaje so enostavne in popotrebi jih lahko delate tudi sede.Vaje ne zahtevajo predhodne priprave, niti posebne opreme, razen miren prostor, dase boste lahko posvetili samo sebi.

Vodja programa: 
Nataša Kogoj, več kot 20 let vodim jogo in različne sprostitvene tehnike za harmonizacijo telesa in duha, sem shiatsu parktik in učitelj (kar zajema tudi poznavanje tradicionalne kitajske medicine), vodim različne meditacije in vse to povezujem v celoto z znanji in dolgoletnimi izkušnjami s področja NLP, DreamBuilder programa in družinske terapije.

Ljudje nenehno delujemo na fizičnem, mentalnem, čustvenem in duhovnem nivoju zato je holistični/celostni pristop zelo pomemben, če želimo doseči trajne rezultate.

Za kakršne koli dodatne informacije mi lahko pišete na natasa@harmonija.si.

Vrednost programa: 97,00 EUR

CENA ZA VAS: 29,00 EUR (70% POPUST)

Vaje Liangong pomenijo zame novo izbiro in svežo spremembo v smislu gibanja. Redna vadba mi pomaga vztrajati pri novo postavljenih ciljih v smislu več telesne aktivnosti. Rezultat je precej boljša gibljivost, veliko manj bolečin zaradi trajno sedečega dela in neprimerno več energije. Vse te pozitivne izkušnje me močno motivirajo in spodbujajo k temu, da tovrstni način vadbe še okrepim
Marjana Jager
Na začetku obiskovanja joge pri Nataši sem si pri vajah dihanja mislila: "kr neki", dolgčas. Saj dihat zna vsak, to je prirojeno, tako samoumevno, kaj tu lahko ni prav?« Čez čas pa mi je zadeva postala malo bolj razumljiva. Osredotočim se na navodila, jih slišim, jim sledim, jih prenašam v telo, se sprostim in dosežem nek notranji mir. Potem pa se zgodi še to: prižgem TV in glej, oddaja o dihanju. Nekdo se ukvarja le s tem, da ljudi poučuje kako dihati - seveda je nekje nekaj šlo narobe, pri zdravju ,....
Alenka Šprunk