fbpx

Izzivi so stalnica v našem življenju.

 

Brez izzivov ne bi rasli, ne bi bilo napredka, evolucije. Brez izzivov bi še sedaj bili v kameni dobi in bi živeli v jamah, namesto v toplem zavetju našega doma.

 

Vem, da se tega vsi zavedamo in istočasno, ko se nam pojavijo izzivi, bi jih najraje pometli pod preprogo, se pokrili z odejo čez glavo ali pa bi jih najraje kar izbrisali iz obličja našega življenja.

O ja, vem kako je to.

 

Vem pa tudi, da sem ravno zaradi izzivov, ki mi jih je namenilo življenje in zaradi mojih odzivov nanje, postala to kar sem.

 

Sem srečna, izpolnjena ženska, ki polno živi svoje življenje, ki je strastna, ki najbolj uživa, ko služi drugim, ki ljubi in je ljubljena, ki uživa v uspehu in blagostanju življenja, ki raste in se nenehno sooča s seboj, svojimi demončki…in za vse to sem, neizmerno hvaležna.

Hvala, hvala, hvala ti življenje za vse kar mi daješ.

 

Kaj narediš ti, ko se spopadaš z izzivi, s problemi?

 

Medklic: vem, da se v sedanjem času radi izogibamo besedi »problem«, ker ima ta beseda negativno konotacijo. Hm, pa ravno zaradi problemov rastemo, torej je to nekaj pozitivnega (samo malo v razmislek).

Nekje sem prebrala razmišljanje o razliki med izzivom in problemom. Problem je nekaj s čimer se soočamo sedaj in ga je potrebno rešiti takoj; izziv pa je nekaj bolj dolgoročnega, kar moramo rešiti, ni pa tako urgenten. Kako se ti to sliši?

 

No, naj se soočamo z izzivi ali problemi – potrebno jih je rešiti.

 

Prvo, kot prvo se zavedaj, da imaš za vsak problem tudi že rešitev v sebi.

 

»Bog ti naloži le toliko, kolikor lahko neseš« – verjamem, da si to že večkrat slišala in tudi izkusila.

 

Naj ti to zavedanje pomaga, ko se soočaš z izzivi. In zavedaj se, da si močnejša kot si misliš. Spomni se samo, kaj vse si že preživela, spomni se na zgodbe svojega življenja, skozi kaj vse si šla…in za to si potrebovala moč.

Imaš jo, moč, le pravilne ukaze ji moraš dajati.

 

In tu sedaj s teboj delim 3 močne ukaze, da boš znala še bolje izkoristiti svojo moč.

 

  1. Mentalnost prvaka

Všeč mi je bila ideja, misel mojega mentorja Petra Sagea, kako pomembno je, da se »oblečemo« v oblačila zmagovalcev. Da stopimo v vlogo šampiona. Da prevzamemo način razmišljanja uspešnih ljudi. Da prevzamemo miselnost prvakov.

 

Naj ti bo tale video v podporo, spodbudo in navdih – lastnosti zmagovalcev – tudi ti jih imaš.  

 

 

  1. Zakon vesolja – edina stalnica je sprememba

 

V življenju se vse spreminja. Nič ni statičnega, večnega, pa če bi si še tako želeli. Še ljubezen ne živi sama od sebe, če je ne negujemo, je res? Žal pa se premalo zavedamo tega in se vse preveč prepuščamo, kar nas vodi v nezadovoljstvo, melanholijo, probleme.

 

Ko imamo probleme, se nam včasih zdi, kot da smo padli v temno brezno iz katerega ne vidimo izhoda. Ne vidimo rešitve, čustveno nas je popolnoma posrkalo. Postali smo eno s problemom.

 

In takrat se spomnimo. Vse v naravi se spreminja, pride in gre. Kot letni časi, kot dan in noč, kot vdih in izdih. In tako je tudi z našimi izzivi, problemi – pridejo in gredo. Nič ni stalno, nič ni fiksno.

 

Ta misel meni zelo pomaga, ko se sama soočam z izzivi in verjemi mi, včasih me posrka v središče zemlje, kjer je temno kot v rogu. In ravno zavedanje, da ne bom večno ostala tam doli mi daje energijo, upanje, motivacijo, da sprejmem trenutno situacijo in počasi delam korake proti vrhu, proti svetlobi.

Kot bi se zapeljali v tunel – enkrat se konča in pridemo ven.

 

»Na koncu dneva lahko prenesemo mnogo več, kot se zavedamo« (Frida Kahlo)

 

  1. Podpora

 

Tudi to je ena izmed ključnih lastnosti zmagovalcev. Ob sebi imajo vedno podporo, saj se zavedajo, da samo tako lahko zmagajo. Ste že kje videli kakšnega vrhunskega športnika, ki bi prišel na Olimpijado sam? Ne.

Od sebe pa pričakujemo, da bomo vse zmogli sami. Norost.

 

Zato, draga moja kreatorka življenja, obkroži se z ljudmi, ki te bodo podpirali, ki bodo ob tebi, ko ti spodrsne.

Saj poznaš misel:

 

»Prijatelji so kot angeli, ki te dvignejo, ko tvoja krila pozabijo leteti.«

 

Bodi izbirčna s kom se družiš. Preidi družbene norme, kaj je prav in kaj ne. Ker tu je edino vprašanje, ki si ga lahko zastaviš »Za koga?«

Kar je prav za druge ni nujno, da je tudi zate.

 

Zato si izbiraj prijatelje, podpornike, mentorje, coache po svoji podobi, kakršne si ti želiš, kakršni resonirajo s teboj.

 

Samo v razmislek in spodbudo.

 

Z ljubeznijo in hvaležnostjo

 

tvoja Nataša

2 thoughts on “3 nasveti kako ravnati, ko se soočamo z izzivi

Leave a Reply