fbpx

Reprogramiraj svoje nezavedno

Gre za formulo, ki ti pomaga v vsaki situaciji, iz katere ne vidiš izhoda, ko se počutiš »na tleh«, te je strah, si žalostna, jezna, razočarana, se počutiš nemočno…

Poznaš pravljico “Aladin in njegova čudežna svetilka”. V njej nastopa tudi Duh, se spomniš?

Kaj pravi?

»Tvoja želja je moj ukaz!«

Ti si tista, ki daješ ukaze duhu v sebi, vesolju, bogu, življenju…

Ukazi pa so seveda odvisni od tvojega načina razmišljanja in  tvojih prepričanj.

Saj veš: 

  Ne manifestiraš tistega kar si želiš, ampak tisto v kar verjameš!

 

Verjameš pa v to, v kar si prepričana.

Pa smo spet pri prepričanjih. Ja, to so gonila našega življenja. Prepričanja vplivajo in soustvarjajo našo identiteto, našo samo-vrednost. Če smo prepričani, da nisem za matematiko, ali da nisem lepa, ali da ne znam ljubiti ali… potem to postane moja realnost. Je res?

Ni pa nujno, da je tako.

Osnovni  koraki za reprogramiranje našega nezavednega:

  1. Opazovanje, zaznavanje sebe. Kakšno zgodbo si govorim. Kakšne so moje misli o sebi? (ne znam; ne zmorem; nisem dovolj dobra; denar pokvari ljudi; nisem vredna ljubezni in obilja; drugi so boljši; moje življenje ni nič posebnega; res sem neroda; uf, kako sem debela; toliko časa sem že sama, kaj je z menoj narobe; življenje je težko; se ne splača truditi, saj mi ne bo uspelo; nisem dovolj pametna; denar ne raste na drevesu; samo, da sem zdrava, ostalo bo že; … Ti je to kaj znano?

VAJA: zapiši si svoje misli o sebi, svoje samogovore. A4 format papirja prepogni po dolžini in na eno stran piši vse misli, ki te ne podpirajo (negativne, demončki) in na drugo stran vse misli, ki te podpirajo (pozitivne).

Katera kolona je daljša? Si presenečena nad rezultatom?

  1. Brez zavedanja ne more biti napredka. Če se ne zavedam svojih misli, občutkov in dejanj, ne morem nič spremeniti, pa če bi še tako želela. Gregory Bateson temu pravi »nezavedna nekompetenca«; jaz temu rečem »blažena nevednost« (to je ena izmed tem na NLP Praktik izobraževanju).

Kar je včasih super, saj se potem človek ne sekira, je res?

Kaj boš ti izbrala, pa je tvoja odločitev.

  1. Spreminjanje prepričanj. Dobra novica, se da!

Najprej je pomembno, da se zaveš, od kje so tvoja prepričanja? Od koga si jih pobrala?

Že spet, najprej zavedanje in razumevanje, preden greš lahko v spremembo.

VAJA: zapiši si misli, ki te podpirajo in jih beri večkrat na dan, vsak dan. Besede začuti v sebi. To si ti. To je tvoja realnost.

 

Nevro-znanost je namreč dokazala, da se v cca 60 dneh v možganih vzpostavijo popolnoma nove poti. Kar pomeni, da se bodo nove misli o sebi počasi zasidrale vate in vedno bolj boš verjela v to svojo NOVO JAZ.

To so torej 3. osnovni koraki kako si reprogramirati svoj nezavedni um:

  • Opazovanje, zaznavanje sebe
  • Zavedanje svojih misli, čustev, dejanj
  • Spreminjanje prepričanj

 

Naj ti bo ta formula v pomoč pri tem, da se vedno znova ODLOČAŠ ZASE in da resnično primeš vajeti svojega življenja v svoje roke in nehaš igrati »drama queen« in stopiš v NOVO JAZ.

 

Jaz verjamem vate, verjemi še ti!

 

Z Ljubeznijo

Nataša

 

 

 

 

 

Leave a Reply