fbpx
  1. Korak Reprogramiraj svoj um

 Danes bom s teboj delila 1. korak učinkovite formula, kako IZ DRAME v NOVO JAZ.

Kot danes se spomnim 23. oktobra 2010. Bila sem v ljubezenskem odnosu – ooo, kako je bilo lepo…(saj veš, kako je, ko si zaljubljen). Ko pa naj bi počasi odnos preraščal v kaj več, kot samo zaljubljenost, se je izkazalo, da moj fant ni bil pripravljen na resno zvezo in vedno bolj se mi je odmikal. Ta njegov odmik sem vzela zelo osebno, se spraševala, kaj je z menoj narobe in počutila sem se zapuščeno.

Občutek zapuščenosti je v meni rasel, me dušil (čutila sem dobesedno fizično bolečino) bolečina je bila tako močna, da se je zdelo, da je ne bom zdržala. Skušala sem si pomagati z vsemi svojimi tedanjimi znanji, a bolečina ni popustila. Šla sem v savno, upajoč, da iz sebe spotim bolečino ob občutku zapuščenosti. Tudi to ni pomagalo.

V nekem trenutku sem v sebi zavpila:

“POŽRI ME, TEGA NE ZDRŽIM VEČ!”

In kaj se je zgodilo?

V tistem trenutku je bolečina popustila/izginila. Ozavestila sem od kje resnično izvira ta občutek (iz mojega otroštva, seveda) in predvsem, da ne morem biti od nikogar zapuščena; edina, ki vedno znova zapuščam sebe, sem JAZ.

Edina, ki ne spoštujem sebe, se nimam rada, ne verjamem vase in pristajam na drobtinice…sem JAZ. Ker samo jaz, sem res pomembna zase!

O wou, kakšno razsvetljenje. Kakšen čudovit občutek miru, stika s seboj, radosti je zaživel v meni. In od takrat dalje, nisem nikoli več čutila tega bolečega občutka zapuščenosti, ker sedaj vem, kako se imeti rada in biti tu zase.

Kaj sem pravzaprav naredila (takrat nezavedno), sedaj pa vem za kaj gre in kako si lahko vedno znova pomagam, da si ne dovolim več drame:

Osnovni koraki za reprogramiranje svojega uma:

  1. Bolečino sem sprejela in v tistem trenutku je napetost popustila (energija se je sprostila).
  2. Zavedaj se, da tvoje bolečine ne povzročajo okoliščine, ampak tvoj odnos do njih. Na to, da moj fant ni bil pripravljen za resen odnos, nisem mogla vplivati, lahko pa sem spremenila svoj odnos do tega. MOJA ODLOČITEV je ali bom nekaj doživljala, kot dramo ali, kot izziv za rast.
  3. Trenutno situacijo sprejmi kot dejstvo. Kar pa ne pomeni, da boš odnehala (give up). Ne, pomeni samo, da jo sprejmeš in potem se odločiš, kakšen bo tvoj, odnos do nje.
  4. Vprašaj se, kakšno zgodbo si govoriš v tistem trenutku? Kot jaz v moji situaciji, ko sem si govorila zgodbo, da nisem vredna, zapuščena sem, ne mara me, nisem dovolj dobra, kaj sem naredila drugače, vedno bom sama…. In spremeni zgodbo! V sebi imaš moč in vire, da jo spremeniš. Seveda pa je potrebno situacijo najprej sprejeti in se nato ODLOČITI za novo, drugačno zgodbo, ki te bo podpirala.

To so torej 4. osnovni koraki kako si reprogramirati svoj um:

  • sprejetje situacije
  • zavedanje, da tvoje bolečine ne povzročajo okoliščine, ampak tvoj odnos do njih
  • sprejemanje situacije kot dejstvo
  • sprememba zgodbe

Naj ti bo ta formula v pomoč pri tem, da se vedno znova ODLOČAŠ ZASE in da resnično primeš vajeti svojega življenja v svoje roke in nehaš igrati »drama queen«.

Jaz verjamem vate, verjemi še ti!

Z Ljubeznijo

Nataša

PS: ne skrbi, v kratkem ti predstavim tudi 2 in 3 korak »Formule 3. korakov iz DRAME v NOVO JAZ?«

Leave a Reply